onlineauto.fi - Vuokra-autoja kaasujalan kuumottaessa Tänään on
21.03.2023
navigationbar

Matkalle Eurooppaan

Euroopasta löytyy niin paljon nähtävää ja tehtävää, että loistavakuntoisia moottoriteitä myöten voisi huristella lomasta ja seikkailusta toiseen! Suomalaisena liikkuminen Schengen maiden alueella on vaivatonta koska viisumeista ei tarvitse etukäteen huolehtia. Kuitenkin on järkevää pitää passi mukana ja helposti saapuvilla koska henkilöllisyyttä voidaan kysyä joka tapauksessa sokkotestien vuoksi. Liikennekin on meikäläisittäin pääosin samanlaista ja -tyylistä, ”väärinpäin” ajelua ei ole kuin Britten saarilla ja Irlannissa. Nelipyöräinen menopeli nopeuttaa myös liikematkalaisten arkea, ja jos kartturi puuttuu matkasta, GPS:stä tulee korvaamaton kaveri uudessa ympäristössä ja varsinkin suurkaupungeissa liikuttaessa. Vaikka GPS on uskomattoman hyvä apuväline, ei siihen tule luottaa sokeasti vaan liikennemerkkien ja olosuhteiden seuraamista tulee tarkkailla entiseen malliin; elektroniset kartat kun eivät sisällä muuttuneita olosuhteita kuten tietöitä, katujen kulkusuuntien muuttumisia jne.

Yksittäisistä maista Saksa on ehka yksi miellyttävimpiä kohteita reissata autoilusta kiinnostuneille, ei vähiten loistavien teidensä sekä olemattomien autobahn'ien nopeusrajoitustensa vuoksi. Maa itsessään tarjoaa monipuolista nähtävää ja koettavaa pitkän historiansa vuoksi eikä koko reissun tarvitse olla pelkästään kulttuuriin keskittynyttä; keskiaikaisiin linnoihin ja viinitiloihin kyllästyttyään voikin siirtyä Berliiniin ostoksille ja nauttimaan yöelämästä - Berliinihän on yksi Euroopan parhaita juhlimispaikkoja! Autoillen pääsee myös kätevästi tutustumaan lomaympäristöön esimerkiksi Kreikan saarilla tai Espanjassa. Suurimmissa kaupungeissa tosin tulee varautua "villimpään" liikennekulttuuriin kuin Suomessa, eikä jatkuvaa äänimerkin käyttöäkään tule säikähtää tai isommin ihmetellä, se on yksi tapa ilmoittaa olemassaolostaan kanssa-autoilijoille.

Omatoimimatkaajalle ja laajemmin ympäristöön tutustumista suunnittelevalle henkilöauton vuokraus on helppo vaihtoehto; oma aikataulu ja omavalintaiset mielenkiintoiset kohteet jättävät matkaajalle vielä erään usein unohdetun asian, löytämisen ilon. Kaikkia kauniita ja mielenkiintoisia paikkoja ei yksinkertaisesti löydy opaskirjoista, joten omalla kulkuneuvolla liikkuessa voi rauhassa pysähtyä tutkailemaan kohdetta tarkemmin. Ryhmämatkat ja kiertoajelut yleensä kun keskittyvät vain kuuluisimpiin kohteisiin jättäen omille erikoisemmille mielenkiinnon kohteille hyvin vähän tilaa.

Ja menopelin lomallesi voit varata jo ennen matkaa edullisin hinnoin onlineauto.fi:n kautta!
Oheisten linkkien takaa löydät lisää hyödyllistä tietoa matkallesi:
Copyright 2007-13 © onlineauto.fi. All rights reserved / Kaikki oikeudet pidätetään.