onlineauto.fi - Vuokra-autoja kaasujalan kuumottaessa Tänään on
31.05.2023
navigationbar

lisävakuutus

Vuokratessasi vuokra-auton, riippumatta matkakohteesta ja maasta, sinun tulee ehdottomasti varautua siihen, että olet myös vastuussa vuokraamastasi autosta sen aikaa, kun se on hallussasi. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että huolehdit autosta samaan tapaan kuin huolehtisit omastasikin. Tiestöt tulee siis valita auton mukaan, tai paremminkin auto valita ajettavan tiestön mukaan, kannattaa noudattaa tervettä maalaisjärkeä pysäköintipaikkaa valitessa jne. Kuitenkin joskus sattuu haavereita ja näitä haavereita varten jokaisella autovuokraamolla on autossaan vakuutus joka useimmiten sisältyy vuokrahintaan. Kyseessä on kuitenkin aina ns. perustason vakuutus, jossa omavastuuosuus on huomattavan korkea, jopa 1500-2000 euroa. On kaksi tapaa pienentää omavastuuta ja lisätä vakuutuksen kattavuutta.

Autoa vuoraamolta noudettaessa voit parantaa vakuutustasi erikseen pyytämällä, käytännössä tämä parannus näkyy vakuutuksen kattavuuden laajenemisena esim. sisältämään pölykapselit ja kiveniskemät sekä huomattavasti pienentyneenä omavastuuosuutena. Tästä palvelusta vuokraamot perivät lisäkorvauksen joka on usein luokkaa 10-20e/pv. Toinen tapa pienentää omaa korvausvelvollisuutta on valita tarjoamamme lisävakuutus jo vuokra-auton varauksen yhteydessä n.5 euron päiväkorvausta vastaan. Vakuutus toimii pähkinänkuoressa seuraavalla tavalla: vakuutuksen tarjoaa Englantilainen vakuutusyhtiö AIG, joka on yksi maailman suurimmista vakuutusyhtiöistä, ja vakuutus on voimassa pieniä poikkeuksia lukuunottamatta kaikkialla maailmassa. Vahingon sattuessa vuokra-autolle tai jollekin sen osalle, esim. hukkuneille avaimille, tulee sinun maksaa autovuokraamon vaatima omavastuuosuus ja jälkikäteen vaatia tämä maksamasi omavastuuosuus ko. vakuutusyhtiöltä takaisin. Luonnollisesti sinun tulee säilyttää kaikki tapaukseen liittyvät tositteet. Suosittelemme myös lukemaan sopimusehdot tarkkaan (tällä hetkellä ainoastaan englanniksi) jotta tiedät oikeutesi ja vastuusi.

Omalla aktiivisuudellasi ja vaihtoehtojen etsimisellä voit säästää huomattavia summia. Emme kuitenkaan voi kyllin korostaa kaikkien sopimusten tarkkaan lukemista, myös sen pienellä präntätyn. Mutta tämä sama sääntöhän pätee kaikissa muissakin sopimuksissa, joten ei muuta kuin turvallista matkaa!

Oheisten linkkien takaa löydät lisää hyödyllistä tietoa matkallesi:
Copyright 2007-13 © onlineauto.fi. All rights reserved / Kaikki oikeudet pidätetään.