onlineauto.fi - Vuokra-autoja kaasujalan kuumottaessa Tänään on
21.03.2023
navigationbar

pohjois-amerikka

Route 66! Tuskin yksikään toinen tie herättää yhtä paljon intohimoja kuin tämä legendaarinen reitti, vaikka Alaskasta löytyy myös pari muuta kuuluisaa valtatietä kuten Alaska Highway ja Dalton Highway. Tämä Chicagosta alkava ja enkelten kaupunkiin, Los Angelesiin, päättyvä reitti kulkee käytännössä koko Amerikan mantereen halki kokonaismitan ollessa hieman alle 4000km. Reitin varrelle mahtuu kaikenlaista maastoa, myös asumatonta erämaata, joten suosituksena annetaankin varata mukaan ylimääräistä ruokaa ja juomaa, sekä täyttää tankki täyteen ennen harvempaan asutun alueen alkamista. Huoltoasemien vähyydestä ilmoitetaan kyltein reitin varrella. Valkoinen avo-cadillac alla kruisailu reitin päästä päähän välkkyy monen mielessä, ei vähiten allekirjoittaneella.

Astetta haastavampaa on lähteä ajelemaan Alaskaan joko Dalton Highway:tä tai Alaska Highway:tä myöten. Dalton on pituudeltaan 666km, kun taas Alaska mahtavat 2395km. Maasto on takuuvarmasti enimmäkseen koskematonta ja neitseellistä, mutta niin kaunis kuin luonto voikin olla, on se myös vaarallinen. Reissua ei tule missään nimessä suunnitella talvisaikaan sijoittuvaksi ellei ole täysin varma omista taidoistaan ja varusteidensa laadusta: talvilämpötilat ovat meikäläisittäin käsittämättömän alhaisia, pahimmillaan kun voidaan saavuttaa -60 tai jopa -70 pakkaslukemia! Erämaista ja puhtaasta luonnosta kiinnostuneille myös Kanada tarjoaa mielenkiintoisia kohteita toinen toistaan upeammilla maisemilla. Se onkin ehdottomasti vapaan ajamisen arvoinen paikka varsinkin vuoriston kupeessa. Kunnon kamera on ehdottomasti investoimisen arvoinen ennen matkan alkua, hyvälaatuiset otokset kun tuovat reissun kohokohdat mieleen yhä uudestaan ja uudestaan. Laskettelusta kiinnostuneille Kanada on myös lähellä paratiisia, Whistler ja Mont-Tremblant ovat puuterilumen etsijöille loistavia valintoja tarjoten samalla rinteitä koko perheen lasketteluun kaikentasoisille viilettäjille.

Polttoaineiden hintojen vaihdellessa ja ajoittain ollessa hyvinkin korkeita, jopa edullisista hinnoistaan tunnetuista Yhdysvalloissa ja Kanadassa, edullisimman matkustusajankohdan ennustus ja valinta on hyvin hankalaa. Trendi on kuitenkin hitaasti mutta varmasti kallistuva polttoaine. Vaikka USA onkin tunnettu suurista ja janoisista autoistaan, me pystymme yhteistyökumppaniemme kanssa tarjoamaan myös pienempiä, vähemmän kuluttavia, ympäristöystävällisiä mutta samalla edullisempia vuokra-autoja.

Ei muuta kuin hyvää matkaa!
Oheisten linkkien takaa löydät lisää hyödyllistä tietoa matkallesi:
Copyright 2007-13 © onlineauto.fi. All rights reserved / Kaikki oikeudet pidätetään.