onlineauto.fi - Vuokra-autoja kaasujalan kuumottaessa Tänään on
21.03.2023
navigationbar

suuntana Pohjoismaat

Suomi on meille kaikille tuttu automatkailumaa etelästä pohjoiseen ja idästä länteen, ainakin pääpiirteittäin. Pohjoisen laskettelukeskukset vetävät talvisin täyteen hiihtoloma matkailijoita, ja Etelä-Suomen kohteet kuten Linnanmäki ja Korkeasaari taasen vetoavat lomailijoihin kesälomien aikaan. Suomen pohjoisin maakunta, Lappi, tarjoaa melkein jokaiselle jotakin kaikkina vuodenaikoina etenkin luontomatkailusta nauttiville. Suosittelemme parin päivän mittaista vaellusretkeä tuntureille puurajan yläpuolelle kesällä tai syksyllä; maisemat ovat upeat eikä paljon parempaa hermolomaa voisi toivoa työn vastapainoksi. Voit nauttia taatusti puhtaasta luonnosta, hengittää saasteetonta ilmaa upeassa ympäristössä, vaeltaa täysin oman kunnon ja kestävyyden mukaisesti ja ehkäpä pysähtyä narraamaan tammukoita jollekin lukuisista tunturipuroista. Lapsiperheille taattu menestys varsinkin talvisaikaan on juna- tai lentomatka Rovaniemelle, hyppääminen etukäteen varattuun vuokra-autoon ja ajaminen Joulupukin maahan, josta pukin sylissä istumisen jälkeen voikin ajella johonkin lähistöllä sijaitsevista laskettelukeskuksista nauttimaan laskettelusta, murtomaahiihdosta tai ihan pulkkamäestäkin! Vuokra-auto lisää loman joustavuutta yllättävän paljon: siirtyminen laskettelukeskuksesta toiseen käy helposti autoillen - kukapa sitä nyt yksissä ja samoissa rinteissä jaksaisi koko lomaa viettää - Levi, Ylläs ja Pallas samalla pohjoisen virkistysreissulla!

Matkailu Pohjoismaissa on muutenkin helppoa, miellyttävää ja nopeaa autoillen. onlineauto.fi:n kautta voit vuokrata autosi vuono-Norjan lomalle Bergenistä, vaeltaa Pohjois-Norjan uskomattoman kauniissa maisemissa, ajella Sognefjordille, piipahtaa vaikka laskettelemassa Stryne-fjället'lla keskellä kesää heinäkuussa ja pudotella mutkaisia pikkuteitä pitkin Osloon. Oslosta onkin mukava ajella moottoritietä Ruotsin puolelle Tukholmaan haistelemaan kulttuurin tuulia tai katsastaa kauppojen tarjonta muodikkaille vaatteille. Samalla hinnalla voit kuunnella Skånen murretta ja ihmetellä löytyykö moisia sanontoja sanakirjasta. Ruotsista pääsee helposti kurvaamaan Tanskan puolelle valtavan pitkiä Oresundin siltaa pitkin joka liittävät maat toisiinsa, josta voikin piipahtaa Pohjois-Saksan puolelle ihastelemaan vanhoja Hansa-kaupunkeja.

Islanti taas on täysin oma lukunsa laavakenttineen ja geysireineen. Henkilöautolla siellä ei oikein pärjää ellei suunnittele pitäytyvänsä tyystin asfalttiteiden varassa. Sisämaahan poikkeaminen vaatiikin jo sitten järeämpää kalustoa, joten iso maasturi on paras vaihtoehto paikasta toiseen liikkumiseen. Ja auto todellakin on vuokraamisen arvoinen Islannissa, kaupunkilomaa Reykjavikiin ei kannata pahemmin suunnitella. Reissulle kuin reissulle tulee kuitenkin muistaa vuodenaikavaraus: meille Suomalaisillehan tämä on kuitenkin itsestäänselvyys!
Oheisten linkkien takaa löydät lisää hyödyllistä tietoa matkallesi:
Copyright 2007-13 © onlineauto.fi. All rights reserved / Kaikki oikeudet pidätetään.